Jean Schalekamp; literair vertaler, schrijver, journalist en Mallorca kenner


Adres: Jean en Muriel Schalekamp - ten Cate
Cami des San Jaumet, Bustia 5, 07144 Costix, Mallorca, Spanje.

email:info@jeanschalekamp.com en murieltencate@hotmail.com


Bij het ochtendgloren van 29 september 2015 is op 89-jarige leeftijd 

Jean Arnoldus Schalekamp overleden.
Hij nam afscheid van een heel lang, mooi, lief en gelukkig schrijvend leven, waarbij hij gelukkig ook nog zijn eerste achterkleinkind heeft mogen verwelkomen.


Kort verslagje van neef Erik:
Jean zijn crematie op 1 oktober werd een wonderlijke en emotionele bijeenkomst. Een prettige mengeling
van Spaanse en Nederlandse gebruiken. Ongetwijfeld zou Jean dit zo gewild hebben. Een samenzijn van vrienden en vriendinnen, onder het genot van een wijntje, echte gitaar muziek, een
goed gesprek en korte duidelijke toespraakjes, van maar liefst vier dames. Jean was, zo bleek wederom, op Mallorca een geliefde persoonlijkheid, gerespecteerd door vrienden en
wat vijanden. Een beschermheer van de Mallorquinse cultuur, zo werd hij genoemd.
Diverse pagina grote artikelen in de kranten waren geheel aan hem gewijd, een uur lang werd een
documentaire op TV getoond en er was ook nog de radio. Het was ontroerend om te zien hoe heel veel bewoners van Costitx met Muriel en de rest van de familie
meeleven. We konden nergens lopen of er kwam wel iemand onze handen schudden.
Een van de vele artikelen in o.a. de Diario de Mallorca:

Geboren 6 february 2015 in Vietnam: Vivian heet ze en ze is dochter van Vicente en HO THI TRUONG VI

Grootmoeder; Asja, Overgrootouders: Jean en Muriel


Een interview met Kafka

op de blog van Allard van Gent

Dit moet je even lezen en bekijken!

Allard van Gent over Jean

https://vimeo.com/140916770


Asja Olga Schalekamp

Asja Olga Schalekamp is geboren in Nederland (Goirle) op 26 maart 1955.

Zij is een verhalenvertelster die het van kleins af al heerlijk vond om mensen verhalen te vertellen. Later gebruikte ze er handpoppen bij die ze zelf maakte van papier-maché.

Asja vindt het directe contact met het publiek en hun participatie in de vertellingen heel belangrijk. Daarom werkt ze niet met het traditionele poppentheater waar je alleen maar de poppen kunt zien.

Zo is in 1993 TORNASSOL ontstaan, dat ‘vele kleuren’ betekent. De verhalen van Asja zijn zeer kleurrijk en brengen de verschillende personages tot leven. Deze zijn gemaakt van gerecycled materiaal, zoals papier-maché, kartonnen rollen, resten stof en vele andere spullen die je normaal in de prullenbak gooit. Haar publiek bestaat grotendeels uit kinderen. Asja is echter van plan om ook aan volwassenen verhalen te vertellen. Ze denkt dat we hoogstens een goede dosis fantasie nodig hebben om te kunnen luisteren naar en genieten van een eenvoudig maar boeiend verhaal. " Er was er eens..."


Asja Olga Schalekamp nació en Holanda (Goirle) el 26 de marzo de 1955.

Asja es una CuentaCuentos que desde pequeña le encanta contar cuentos. Más adelante añade a sus histórias. marionetas que confecciona con pasta de papel.

Asja cree en la importancia del contacto directo con el público y en su participación en la historia. Por esto no trabaja con el teatro tradicional de títeres de guante, donde sólo se ven los títeres.

Así en 1993 nace TORNASSOL: que quiere decir muchos colores. Los cuentos de Asja crean color y dan vida a sus variados personajes, confeccionados con material de reciclaje, como es la pasta de papel, tubos de cartón, retales de tela y otros materiales de deshecho. Su público es mayoritariamente infantil, pero ahora también tiene en proyecto contar cuentos para adultos, que buena falta nos hace a todos una buena dosis de imaginación y saber disfrutar escuchando una sencilla pero enriquecedora historia."Había una vez..."


Asja Schalekamp

Calle Guadiana nº 10, bajos, 1ª
Codigo postal 08223- TERRASSA -Barcelona- Cataluña- Spanje
Teléfono: (0034) 676803686- 937848217
Horario (openingstijden):  Van 10 uur tot 20 uur. En van maandag tot zaterdag tussen de middag.
Desde las 10 hasta las 20 horas, de lunes a viernes mediodia.

E.mail: